Wat is een Kettlebell?

Bestebuikspieroefeningen - KettlebellOm goed te kunnen sporten zijn er af en toe attributen nodig. U kunt veel sporten doen met uw eigen lichaam maar er blijven ook sporten die leuker en beter zijn als ze met een apparaat of een ander attribuut gedaan worden. Een Kettlebell is een attribuut dat door veel sporters gebruikt wordt in de sportschool. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt bij gewichtheffen of bij squats. Een Kettlebell kan beschreven worden als een kanonskogel met een handvat eraan. Dit handvat maakt het makkelijk om de Kettlebell op te tillen en te gebruiken. Om sportief te blijven is het belangrijk om af en toe af te wisselen van oefeningen. Als u namelijk alleen standaard buikspieroefeningen gaat doen dan wordt het op een gegeven moment erg saai. Om dit te voorkomen heeft men de Kettlebell uitgevonden en kan men deze gebruiken om buikspieroefeningen leuker te maken. Het is wel belangrijk dat u de Kettlebell op de juiste manier gebruikt. Als u dit namelijk niet doet dan kunt u uw rug beschadigen of andere delen van het lichaam. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Daarom is het belangrijk om goed in te lezen over de Kettlebell zodat u het op de juiste manier kunt gebruiken. Er zijn ook speciale workouts bedacht die u kunt uitvoeren met de Kettlebell. Als u benieuwd bent naar hoe een Kettlebell gebruikt wordt in een oefening dan kunt u het beste naar een website gaan waar een gedetailleerde uitleg staat over dit attribuut. Een website waar u terecht kunt hiervoor is Bestebuikspieroefeningen.nl. Op deze site vindt u een groot scala aan informatie en kunt u veel lezen over buikspieroefeningen en hoe u deze leuker kunt maken. De Kettlebell Workout wordt hier besproken. Dit is een workout die speciaal bedacht is voor de Kettlebell. U kunt deze workout doen in een fitnesszaal maar u kunt het ook thuis gaan doen. Het leuke aan deze workout is, is dat u het gewoon thuis in uw woonkamer kunt doen voor de televisie. Er is namelijk een DVD die u kunt kopen waar de hele workout op staat. U kunt deze DVD vaker gebruiken en de oefeningen vaker uitvoeren. Dit heeft als voordeel dat u niet de hele tijd op zoek moet gaan naar oefeningen die u kunt doen. Op deze DVD staan namelijk veel oefeningen die u kunt uitvoeren. Op deze manier blijft het leuk om aan uw buikspieren te werken en u heeft ook een mooie stimulans omdat het gewoon thuis kan. Sporten moet namelijk leuk zijn om te doen en daarom is deze workout bedacht. Een oefening op de DVD duurt ongeveer 20 tot 25 minuten. U bent er dus ook niet heel lang mee bezig maar het heeft wel effect. U kunt dit dus makkelijk doen als u thuis komt van uw werk of in de avond. Ook als u een ochtend vrij heeft is het leuk om de oefeningen te doen met een Kettlebell.

Sporten met de Kettlebell

Het is belangrijk om gemotiveerd te blijven tijdens het sporten. Dit maakt sporten niet alleen leuk maar het is ook belangrijk om gemotiveerd te blijven omdat u het vaker moet herhalen. Als u dit één keer doet en daarna niet meer dan heeft het geen zin. Maar als u met regelmaat deze oefeningen uitvoert dan heeft het ook zeker wel effect. Daarom is het belangrijk om ook zelf een goede motivatie te bedenken. Als u bijvoorbeeld wilt afvallen dan is het een mooie uitdaging. Daarnaast is het ook goed om bijvoorbeeld afspraken met uzelf te maken om te gaan sporten. Als u gewoon in uw agenda gaat zetten dat u gaat sporten dan moet u zich hier aan houden. U moet het zien als een afspraak maar dan met uzelf. Het voordeel aan sporten met een Kettlebell is dat u verschillende stadia doormaakt:

  • Vet verbranden op de buik
  • Spierontwikkeling
  • Strakke buikspieren

Als eerste gaat u namelijk vet verbranden op de buik omdat u met de Kettlebell Workout de focus legt op de buikspieren. Daarna gaat u door uw hele lichaam sterke spieren ontwikkelen. Dit zult u al merken als u ’s ochtends naar uw werk gaat fietsen. U zult merken dat het steeds makkelijker en sneller gaat om naar uw werk te komen. Vervolgens kunt u strakke buikspieren ontwikkelen en krijgt u een mooie strakke buik. Dit kan dus allemaal gebeuren met de Kettlebell. Als u meer informatie over de Kettlebell wilt en de oefeningen die erbij horen, ga dan naar de bovenstaande website en lees alles wat erover te vinden is.

Gezondheid

Het is belangrijk om als mens goed aan de gezondheid te denken. Als u naast het vele sporten niet gezond eet dan heeft dit weinig zin. Daarom is het ook belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Op de bovenstaande website kunt u ook informatie vinden over voeding. Hier kunt u ook leuke en makkelijke recepten vinden die u kunt bereiden als u heeft gesport bijvoorbeeld. Dit kan nog een motivatiepuntje zijn. Als u namelijk afspreekt dat u na het sporten een hele lekkere maaltijd gaat eten, dan kunt u hier naar uit kijken. Dit is dan een soort beloning. Een beloning helpt heel erg goed bij mensen die discipline nodig hebben om af te vallen. De beloning kan verschillende dingen zijn, als het maar gezond is. Het lichaam is namelijk iets waar we zuinig op moeten zijn. Daarom moeten we gezond leven.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn