Waarom moet ik een bmi berekenen als vrouw zijnde?

Voordat je jezelf deze vraag stelt, is het eerst handig om te weten wat een bmi nu eigenlijk is. Zodra je een antwoord op die vraag hebt, dan weet je waarschijnlijk ook al waarom het handig is om je bmi te berekenen als vrouw zijnde. Bmi staat voor body mass index. Het is een index waarmee je de gezondheid van je gewicht kunt meten. Via een berekening die zowel je gewicht, leeftijd als lengte meeneemt, kom je uit op een bepaald cijfer. Op basis van dat cijfer heb je een indicatie over de gezondheid van je gewicht. Een nummer tussen de 18,5 en 25 is een normaal gewicht. Zit je onder de 18,5 dan is er sprake van ondergewicht en in dat geval doe je er goed aan om te proberen aan te komen. Zit je boven de 25, dan heb je te maken met overgewicht. Zit je ver boven de 25, dan heb je te maken met obesitas en in dat geval is het erg noodzakelijk om je gewicht aan te pakken. Obesitas zorgt namelijk voor gezondheidsklachten en kan lijden tot hartfalen. Het moge nu duidelijk zijn waarom je je bmi berekenen moet als vrouw zijnde. Het is namelijk altijd goed om in de gaten te houden hoe het er voor staat en door je bmi te berekenen als vrouw zijnde, krijg je snel een indicatie over je gewicht en je gezondheid. Maar het is ook belangrijk om je bmi cijfer niet direct te serieus te nemen. Het is namelijk een algemene maat en de maten van mensen verschillen. Als vrouw heb je bijvoorbeeld te maken met borsten. Een dame met cup a en overgewicht zal zich eerder zorgen moeten maken dan een dame met cup f of cup g. De dame met de grote borsten kan immers een zeer gezond lijf hebben, maar door het gewicht van de borsten toch op een te hoog bmi cijfer uitkomen. Het kan echter ook zo zijn dat de dame in kwestie last heeft van overgewicht en dat een groot deel van de grote borsten bestaat uit vet. Daarom is het belangrijk om bmi uitslagen altijd te interpreteren en te vergelijken met je daadwerkelijke lichaam. Een bodybuilder is bijvoorbeeld één brok spier en daardoor volgens de bmi veel te zwaar. Dit is natuurlijk geen realistische interpretatie van de bodybuilder. Kijk daarom bijvoorbeeld ook naar de omvang van je middel.

Waar kan ik mijn bmi uitrekenen als vrouw zijnde?

Zowel mannen als vrouwen kunnen hun bmi gemakkelijk online laten uitrekenen. Zoals gezegd wordt de bmi berekend op basis van:

  • Lengte
  • Gewicht
  • Leeftijd

Deze drie kun je dus invullen op de website van bmi-uitrekenen.com. Vervolgens krijg je direct jou persoonlijke bmi te zien. Er staat ook direct bij of het een gezond gewicht betreft of juist over- of ondergewicht. Je vindt op de site ook een bmi tabel waar je kunt zien welke waarden horen bij welk gewicht. Als je je bmi wilt berekenen als vrouw, dan is dat dus snel gedaan. Bmi berekenen voor de vrouw is echter gecompliceerd vanwege de omvang van de borsten. Houdt hier dus altijd rekening mee. Kijk ook goed naar de omgang van je middel. Buikvet is gevaarlijk en je kunt een buikje hebben en verder toch slank zijn. De bmi kijkt puur naar de verhouding tussen lengte en gewicht en niet naar de locatie van vet.

Bmi berekenen als vrouw en als man

Zoals gezegd kun je via bovenstaande site de bmi berekenen als vrouw en als man zijnde. Bmi berekenen vrouw en bmi berekenen man gebeurt namelijk op dezelfde wijze. Ga naar de site en reken uw bmi uit!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn