Traplift bij verminderde mobiliteit

Hebt u last van verminderde mobiliteit, waardoor traplopen voor u lastig is geworden? Overweeg dan eens de aanleg van een traplift. Vaak menen mensen dat verhuizen de enige keus is die zij hebben op het moment dat zij minder mobiel worden en in een huis met meerdere verdiepingen wonen. Het wordt dan immers erg lastig om nog boven te komen en dan lijkt een verhuizing soms nog de enige optie. Dat is het gelukkig niet, want u wilt natuurlijk niet zomaar uw woning verlaten waar u altijd zo fijn gewoond hebt. Daar liggen herinneringen en in die buurt hebt u uw sociale contacten. Een traplift kan een zeer goede oplossing zijn en het is dus niet noodzakelijk om meteen heel rigoureuze stappen te zetten. Een andere optie die mensen hebben, is om alles wat noodzakelijk is naar de benedenverdieping te verplaatsen, zoals de badkamer en de slaapkamer. Zo wordt traplopen overbodig en speelt het probleem ook niet meer. Minpunt is wel dat dit niet in ieder huis mogelijk is, vanwege beperkte ruimte beneden. Bovendien is het natuurlijk eigenlijk ook wel zonde om de hele bovenverdieping dan maar niet meer te gebruiken. Een veel efficiƫntere oplossing is het kiezen voor een traplift.

Traplift geeft zelfstandigheid terug

Het grote voordeel van de installatie van een traplift is dat u weer overal in huis zelf kunt komen. Op het moment dat traplopen lastig voor u wordt, zult u merken dat u afhankelijker wordt van anderen. U zult niet zomaar eventjes meer naar boven gaan om iets op te halen. U gaat klusjes boven opsparen, zodat u alles in een keer kunt doen. En hoe erger uw lichamelijke klachten worden, hoe minder vaak u nog zelfstandig de bovenverdieping zult bereiken. Dat maakt u natuurlijk heel erg afhankelijk van uw huisgenoten en velen vinden dat vervelend. Met een traplift krijgt u uw zelfstandigheid weer terug. U kunt dan zonder hulp gewoon van beneden naar boven gaan en omgekeerd, zonder dat u problemen met uw lichaam ervaart. U gaat gewoon op het stoeltje van de lift zitten en deze vervoerd u van de boven- naar de benedenverdieping. Niemand vindt het prettig om steeds maar afhankelijk van anderen te zijn en te moeten wachten met zaken tot anderen tijd hebben om te helpen. Houdt u hier ook absoluut niet van? Dan is een traplift laten installeren in uw woning de manier om uw zelfstandigheid weer helemaal terug te krijgen.

De oplossingen van Handicare

Een traplift kan dus echt een uitstekende oplossing zijn, maar waar kunt u deze nu kopen? Daarvoor moet u zeker naar Handicare gaan, zij bieden namelijk vele voordelen:

  • gegarandeerd veilige liften
  • voor alle trappen een geschikte lift
  • uitstekende service en goede garantie
  • vrijblijvend advies over de mogelijkheden voor uw woning
  • mogelijkheid tot aanpassen liften aan uw wensen

Het is met het uitkiezen van een traplift allereerst van belang dat deze past op de trap die u hebt, maar zoals gezegd heeft Handicare voor ieder model wel een geschikte optie. Of trappen nu rond of recht lopen, er zijn altijd verschillende mogelijkheden. Na het kiezen van het juiste model, hebt u nog verschillende keuzes. Zo kunt u bepalen of het stoeltje aan de binnenkant of de buitenkant van de trapleuning komt. Ook kunt u zelf een kleur kiezen, zodat het past bij het interieur van uw woning. En dan zijn er nog extra opties waar u uit kunt kiezen, om de lift nog meer bij uw wensen en situatie aan te laten sluiten. Zoekt u een goede traplift, dan moet u daarvoor dus zeker naar Handicare gaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn