OpWeg Coaching helpt bij begeleid zelfstandig wonen autisme

opwegcoaching - Begeleid zelfstandig wonen autismeIs jouw kind (nog) niet in staat om helemaal zelfstandig te wonen, dan kan begeleid zelfstandig wonen met autisme een uitkomst betekenen. Op die manier woont je kind een soort van zelfstandig, maar is er altijd iemand aanwezig om op terug te kunnen vallen. Zo is bijvoorbeeld begeleid zelfstandig wonen met autisme mogelijk waarbij een coach minstens 2 keer in de week langskomt om te helpen met uiteenlopende kwesties. Heb je wel oren naar meer informatie hierover, kijk dan eens op de site Opwegcoaching.nl. Deze organisatie maakt gebruik van de onderstaande werkwijzen:

  • Oplossingsgericht
  • Empowerment
  • Cognitieve gedragstherapie
  • Ontdekkend leren

Lees meer over begeleid zelfstandig wonen autisme

Toen ik door een professional voor het eerst in mijn leven in aanraking kwam met het label autisme, was ik boos, heel erg boos. Ik geloofde niet dat ik het had en dat ze het helemaal bij het verkeerde eind had. Toch begon ik me er steeds meer in te verdiepen en ontdekte ik door de jaren heen dat ik wel degelijk een vorm van autisme zou kunnen hebben. Toen dit uiteindelijk aan het licht kwam, was ik toen plots juist erg opgelucht. Ik had er al een paar jaar kunnen wennen en voor mezelf al een berekening gemaakt dat ik het zou kunnen hebben. Op het moment dat de officiële uitslag kwam, was ik erg gespannen. Ik hoopte dat er niet uit zou komen dat ik overdreef. Gelukkig was dat allesbehalve het geval. De diagnose autisme was duidelijk bij mij te stellen geweest. Vanaf dat moment kon ik mijn leven veel bewuster invulling gaan geven. Ik kon beter rekening houden met mezelf en beter voor mezelf gaan kiezen. Nu zijn er natuurlijk veel vormen en gradaties van autisme. Een aantal van mijn neefjes hebben het bijvoorbeeld ook. Zij hebben het in een wat andere vorm, maar vertonen wel veel overeenkomsten met mij. Wij kunnen bijvoorbeeld op een feestje naast elkaar gaan zitten zonder een woord uit te wisselen, om te kijken naar iedereen die met elkaar aan het communiceren is. Observeren, dat is iets wat we graag doen. Ze zijn erg rustig van aard en diepe denkers. Dat is iets wat me erg aanspreekt en ik me thuis bij voel. Gelukkig hebben mijn neefjes en ik het in een vorm waarin we op zich goed voor onszelf kunnen zorgen. We wonen gewoon zelfstandig en kunnen ons wat dat betreft aardig goed redden. Begeleid zelfstandig wonen met autisme is iets wat noodzakelijk kan zijn. Begeleid zelfstandig wonen met autisme is zelfs een uitkomst, omdat men leert om zoveel mogelijk zelfstandig te kunnen handelen. Er is altijd een toeziend oog bij. Wil je als ouder meer weten over begeleid zelfstandig wonen met autisme, dan kun je daarvoor terecht bij Opweg Coaching. Dit is een organisatie die begeleid zelfstandig wonen bij autisme aanbiedt. Wat erg belangrijk is, is dat ze denken in oplossingen. Ze kijken dus niet naar wat de persoon niet kan, maar juist naar wat hij of zij wél kan. De betreffende persoon zal hierin gemotiveerd worden. Zo wordt er bijvoorbeeld samen gekeken welke hobby of hobby’s passend zijn voor dit individu. Er wordt samen gezocht naar een fijne dagbesteding bijvoorbeeld.

Maak gebruik van de contactgegevens

Wil je weten wat begeleid zelfstandig wonen met autisme precies inhoudt en wat ze voor je kunnen betekenen, neem dan gewoon eens contact op. Je kunt natuurlijk ook eerst eens de website Opwegcoaching.nl bezoeken om meer informatie te vinden. Je vindt hier belangrijke contactgegevens. Maak van de mogelijkheid gebruik om contact te zoeken door te bellen of een mail te sturen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn