Auto verkopen bij aanschaf nieuwe

Koop jij een nieuwe wagen, dan wil je natuurlijk graag zo snel mogelijk je oude auto verkopen. Je kunt het je immers eigenlijk niet veroorloven om er twee te hebben, de kosten lopen immers gewoon door. Je zult gewoon de verzekering moeten blijven betalen, net als de wegenbelasting. Je wilt er daarom graag zo snel mogelijk vanaf en er zijn verschillende manieren om dat te doen. Niet iedereen kiest voor de auto verkopen, veel mensen kiezen ervoor om deze in te ruilen bij hun garage. Op die manier krijgen ze immers korting op hun nieuwe aankoop en dat is uiteraard mooi meegenomen. Een ander groot voordeel is dat je meteen je oude voertuig kwijt bent op het moment dat je jouw nieuw ophaalt. Dat is natuurlijk wel ontzettend efficiënt en daarom geven ook zoveel mensen hier hun voorkeur aan. Maar het voordeel van je auto verkopen is dat je er vaak meer geld voor kunt krijgen dan de garage als inruilwaarde zou willen rekenen. Daar komt bij dat niet alle garages graag meewerken aan inruil, sommige hebben daar minder belang bij. Dan heb je natuurlijk al geen andere optie dan je auto verkopen. Dat kan voor sommige mensen heel vervelend zijn, want hoe los je dat nu op? Zelf je auto verkopen, het klinkt wat eenvoudig, maar dit blijkt het in de meeste gevallen nog niet echt te zijn. Voordat dit daadwerkelijk lukt zijn mensen vaak al heel wat weken weer verder. En al die tijd heb je dan een extra voertuig bij huis staan, dat ruimte in neemt en waarschijnlijk in de weg staat. Als je al parkeergelegenheid bij je huis hebt. Ideaal is dit dus zeker niet.

Auto verkopen in een dag

Hoe pak je het nu aan als je jouw auto verkopen wilt of moet omdat inruilen geen optie is? Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden. De eerste optie is tegelijk ook een heel eenvoudige: je zet de wagen langs de kant van de weg meteen bordje erbij dat deze te koop is. Dit kost je verder niets, maar je moet dan natuurlijk wel voldoende ruimte hiervoor hebben. Een minpunt hiervan is dat het lang kan duren voordat je daadwerkelijk de verkoop rond hebt. Je moet immers net geluk hebben dat er iemand langs komt die geïnteresseerd is in jouw oude model. Het kan op deze manier natuurlijk erg lang duren voordat jij daadwerkelijk je auto verkopen kunt. Vaak wordt internet dan als snellere en handigere oplossing gezien, je geeft op bepaalde sites aan wat voor soort voertuig jij kwijt wilt. De gedachte is dat de aanbiedingen dan vanzelf wel binnenstromen. Maar dat is zeker niet het geval. Je auto verkopen op internet is inmiddels zo gewoon geworden, dat er heel veel mensen zijn die dit proberen. En daarnaast zijn er ook nog heel veel garagehouders die op de diverse verkoopsites hun occasions aanbieden. Daardoor is het aanbod zo ontzettend groot, dat het lastig is om op te vallen, om jouw voertuig er uit te laten springen. Op deze manier je auto verkopen kan dus ook erg lang duren. Gelukkig is er een optie waarbij je zeker weten binnen een dag een goed bod krijgt, namelijk de Auto Inkoop Specialist. Zelf je auto verkopen is bij hen een fluitje van een cent en bovendien heb je al binnen 24 uur een goed bod binnen. Dat is natuurlijk ideaal als jij weinig ruimte bij huis hebt en je echt geen twee auto’s kwijt kunt. Of als je gewoon snel het geld nodig hebt om je nieuwe bolide te kunnen betalen.

Zo werkt de Auto Inkoop Specialist

Hoe kan het nu dat je zo snel je auto verkopen kunt via de Auto Inkoop Specialist? Hoe gaan zij te werk en kun je dit zelf regelen, ook als je geen verstand van auto’s hebt? Het succes van deze specialist is te verklaren uit het feit dat zij contacten hebben met heel veel verschillende autodealers door heel Nederland. Op het moment dat jij jouw auto verkopen wilt en deze op hun site zet, krijgen alle aangesloten dealers hiervan meteen bericht. Zij hebben dan 24 uur de tijd om een bod uit te brengen en de hoogste bieder wordt in staat gesteld om jouw oude bolide over te nemen. Uiteraard nadat jij akkoord bent gegaan met dit bod. Staat het jou niet aan, is het bedrag je niet hoog genoeg, dan staat het je uiteraard altijd vrij om van de deal af te zien. Kan nu echt iedereen zelf zijn auto verkopen op deze manier? Ja, absoluut. Je hoeft namelijk maar een paar stappen uit te voeren:

  • je voert je kenteken in of het merk en model van jouw wagen
  • je geeft een omschrijving van de staat waarin deze verkeert, zowel van binnen als van buiten
  • je stuurt eventueel wat foto’s mee, om potentiële kopers een beter beeld te geven
  • je vult eventuele overige opmerkingen in, bijvoorbeeld over schade of andere bijzonderheden

Heb je dat gedaan, dan kunnen dealers gaan reageren en kan het auto verkopen beginnen. Uiteraard is het aanmelden van auto’s helemaal gratis, dus vind je geen goede deal, dan is er geen man overboord. Krijg jij wel een goed bod, wat in de meeste gevallen zo is, dan kan de auto snel bij je af worden gehaald en ontvang je meteen je geld. Zelf je auto verkopen is met hulp van de Auto Inkoop Specialist dus heel eenvoudig.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn