Stoppen met roken

Smokefree - Stoppen met roken Iedereen die sigaretten rookt, weet dat het stoppen hiermee erg lastig is. Ondanks dat er veel goede redenen zijn te bedenken om te stoppen met roken en ondanks dat rokers deze redenen volledig onderschrijven, blijft het toch ontzettend lastig om in het vervolg geen sigaret meer op te steken. Welke reden kunnen mensen nu hebben voor het stoppen met roken? Dit kan zijn vanwege:

  • hun eigen gezondheid
  • de gezondheid van hun naasten
  • het willen besparen van geld

Voor de meeste mensen is hun eigen gezondheid natuurlijk het belangrijkst als zij de knoop doorhakken om toch te stoppen met roken. Waar het vroeger onbekend was wat voor schade sigarettenrook allemaal toe kon brengen aan het lichaam, is dat nu bij iedereen wel bekend. En voor wie het nog niet wist, staat het groot op de sigarettendoosjes vermeld. Het kan bijvoorbeeld zorgen voor ernstige schade aan de longen, aan het hart en aan de bloedvaten. Natuurlijk wil iedereen graag zo lang mogelijk gezond blijven en dus is het niet verstandig regelmatig een peuk op te steken. Probleem is echter dat lang niet iedereen er echt iets van merkt, van dat nadelige effect op de gezondheid. Sommige rokers zijn benauwd en hebben vaak last van bronchitis en aanverwante klachten. Als dat het geval is, dan is het vaak wel duidelijk dat er beter gestopt kan worden. Maar speelt dat niet, dan zal men toch minder snel geneigd zijn om te stoppen met roken. Voor het gevoel heeft de gezondheid er immers niet onder te lijden. Maar op de lange termijn is het altijd nadelig voor het lichaam, niet alleen voor de roker zelf, maar ook voor degenen die noodgedwongen meeroken. Wilt u dus niet voor uzelf stoppen met roken, denk dan eens aan uw kinderen of uw partner, die ongewild uw sigarettenrook inademen als zij bijvoorbeeld buiten naast u zitten en de wind uw rook net hun kant op blaast.

Stoppen met roken is niet duur

De laatste reden die we hierboven noemden om te stoppen met roken, is een financiƫle reden. Vaak zegt men dat juist het stopproces heel duur is, omdat er vervangende producten aangeschaft moeten worden of omdat men meer gaat eten. Maar hebt u wel eens uitgerekend hoeveel geld u nu kwijt bent aan uw sigaretten? De kans is groot dat u zeer schrikt als u dit eens uitrekent en op papier ziet staan hoeveel u zou kunnen besparen door nooit meer een sigaret op te steken. Natuurlijk kost stoppen met roken in het begin vaak ook geld, tenzij u een van de weinige personen bent die het lukt om gewoon van de een op de andere dag te zeggen: ik rook vanaf nu niet meer. De meeste rokers hebben hier toch wat hulp bij nodig en gelukkig zijn er verschillende manieren om hulp te krijgen bij het stoppen met roken. Het is logisch dat u betaalt voor de hulp die u krijgt, maar uiteindelijk zult u alleen maar geld besparen door te stoppen. U hebt de hulp of hulpmiddelen immers maar een beperkte periode nodig en daarna nooit meer. En vanaf dat moment houdt u dus alleen maar geld over. Bovendien, veel middelen die helpen bij het stoppen met roken worden vergoed door de zorgverzekeraar. Het hoeft u persoonlijk dus eigenlijk bijna helemaal geen geld te kosten, afhankelijk van de methode die u kiest en van de verzekering die u hebt. Als de verslaving aan sigaretten u ook steeds meer tegenstaat en u bij uzelf merkt dat u steeds meer open staat om te stoppen met roken, zoek dan vooral eens uit wat uw verzekering vergoedt en welke stopmethode u het meest aanspreekt. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden tegenwoordig, dat er echt voor iedereen wel een geschikte stopmethode te vinden is.

Smokefree, de specialist in rookvrij worden

Bent u benieuwd naar goede methodes die er zijn om te stoppen met roken, dan bent u bij Smokefree op de juiste plaats. Zij bieden coaching aan, zodat het daadwerkelijk stoppen een stuk eenvoudiger wordt. Naast de telefonische coaching kunt u bij hen bovendien ook terecht voor aanvullende middelen, die het stopproces voor veel mensen nog een stuk eenvoudiger maken. Zo bieden zij bijvoorbeeld speciale lasertherapie voor stoppen met roken en hulpmiddelen die naast de coaching zeer effectief kunnen zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor nicotinevervangende producten, zodat u de verslaving aan deze stof langzaam af kunt bouwen. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld nicotinepleisters of speciale zuigtabletten. Door deze te gebruiken, zult u minder snel hunkering ervaren naar een sigaret en wordt het stoppen met roken een stuk eenvoudiger. Daarnaast zijn er ook verschillende medicijnen die hulp kunnen bieden. Kiest u voor het coachtraject van Smokefree, dan zult u binnen drie maanden helemaal rookvrij kunnen zijn en ook de drang tot het roken kwijt zijn geraakt. Stoppen met roken gaat dus zeer effectief met hulp van Smokefree. U kunt bovendien zelf bepalen waar u de coaching mee combineert. Houdt u het enkel bij een telefonische coach of kunt u wel wat extra hulp gebruiken in de vorm van nicotinevervangers, medicijnen of lasertherapie? Wat u ook kiest, het is goed om te weten dat veel zorgverzekeraars het traject van Smokefree helemaal vergoeden! Het stoppen met roken hoeft u dus helemaal geen geld te kosten. Wilt u ook stoppen? Dan is een afspraak maken met Smokefree dus een goede eerste stap!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn