Is de ziekte van Lyme te behandelen?

Elke lente en zomer is het weer oppassen geblazen. In de bossen en in het struikgewas liggen de teken op de loer voor een lekker maaltje. Dat maaltje bestaat helaas vaak uit menselijke slachtoffers. Teken zijn bloedzuigers, maar ze injecteren het lichaam met een gevaarlijke Lyme veroorzakende bacterie. Teken zijn gevaarlijke insecten, want mensen hebben vaak niet door dat ze gebeten worden. Als je buiten bent en je bent actief dan merk je een klein steekje van een teek niet. Je kunt dus soms wel weken rondlopen met een teek aan je lichaam bevestigd. Soms krijg je een enorme ronde rode vlek en zwelling rondom de beet. In zulke gevallen weet je in ieder geval dat je gebeten bent. Als dat het geval is, moet je zo snel mogelijk een dokter inschakelen. Je kunt ook beter niet zelf de teek proberen te verwijderen.  Als je de teek op een verkeerde wijze uit je huid verwijdert, dan ben je vaak nog veel verder van huis. Een teek is dan ook een sluipend gevaar. Daarom is het van wezenlijk belang dat je je goed beschermt als je in een groene omgeving rondloopt. Probeer bijvoorbeeld een capuchon te dragen als je onder de bomen doorloopt. Wees ook alert op kleine steekjes in je huid. Als je iets voelt, controleer dan altijd meteen of je misschien gebeten bent. Mocht je een tekenbeet oplopen en de bacterie veroorzaak Lyme, dan kun je Lyme goed behandelen. Het probleem met Lyme is dat het je immuunsysteem aantast. Het kan daardoor leiden tot chronische Lyme. In dit geval heb je er niet altijd even veel last van. Om Lyme te behandelen is het daarom verstandig om je immuunsysteem te versterken. Er zijn verschillende strategieën om het immuunsysteem te versterken en om via die weg Lyme te behandelen. Als je precies wil weten hoe je Lyme kunt behandelen kun je hieronder verder lezen over in ieder geval drie stappen die je kunt ondernemen.

De meest efficiënte manier om de ziekte van Lyme te behandelen

Als je Lyme hebt opgelopen dan zijn er verschillende behandelmethoden. Alle methoden zijn er in feite op gericht om het immuunsysteem te versterken. Lyme verzwakt het immuunsysteem en daarom is het van belang om tijdens de behandeling van Lyme het immuunsysteem te versterken. Je kunt de ziekte van Lyme behandelen in drie effectieve stappen:

  1. Versterken van het immuunsysteem, aanpak van allergieën
  2. Supplementen met antibiotische en immuun versterkende werking
  3. Biofotonen therapie

De eerste stap om de ziekte van Lyme te behandelen vindt plaats volgens het zogenaamde Perla-Treatments  behandelprotocol. Dit protocol bestaat uit verschillende voedingsadviezen in combinatie met het stap voor stap behandelen van de allergieën met accupunctuur. De tweede stap zorgt er simpelweg voor dat het immuunsysteem sterk blijft. Normaal gesproken houdt het lichaam het immuunsysteem zelf op peil. Maar met de Borrelia bacterie in je lichaam heeft het immuunsysteem wat extra hulp nodig. Je kunt Lyme behandelen door het immuunsysteem te versterken en te beschermen met behulp van voedingssupplementen. De derde stap om Lyme te behandelen bestaat uit een innovatie methode die in Duitsland is ontwikkeld. Deze Lyme behandeling bestaat uit een biofotonen therapie. Deze methode activeert en reguleert het immuunsysteem. Het vormt als het ware een reactie op de Borrelia bacterie. De ziekte van Lyme is te behandelen. Hoe lang een Lyme behandeling duurt, is lastig te zeggen. Elk lichaam is anders en elke persoon reageert anders op de ziekte. Sommige mensen hebben na een paar Lyme behandelingen al minder last van de symptomen zoals vermoeidheid en koorts. Andere mensen hebben langer een Lyme behandeling nodig voordat ze verbetering ervaren. Het kan ook gebeuren dat je je na een Lyme behandeling opeens stukken beter voelt, maar dat de ziekte niet helemaal verdwenen is. Het kan dus zo zijn dat je na een Lyme behandeling verbetering ervaart en later juist weer een terugval ervaart. Dat is het lastige van de ziekte. Het kan soms weken tot maandenlang op de achtergrond actief zijn zonder dat je er last van hebt. Het kan ook zijn dat je immuunsysteem dusdanig sterk is, dat je de ziekte maar heel summier ervaart. Je voelt je bijvoorbeeld een beetje moe zonder dat je meteen denkt aan Lyme. Daarom is Lyme soms moeilijk te traceren. Of je nou heftige symptomen ervaart of niet, het is altijd verstandig om Lyme te behandelen.

Voorkomen is beter dan genezen

Je kunt Lyme behandelen, maar in plaats van Lyme behandelen, kun je beter voorkomen dat je de ziekte van Lyme oploopt. Want hoewel je Lyme kunt behandelen, is het vaak lastig om Lyme helemaal te genezen. En niemand wil natuurlijk met chronische Lyme te maken krijgen. Daarom is het dus beter om Lyme te voorkomen in plaats van Lyme te behandelen. Je kunt Lyme voorkomen door in de lente en zomer groene omgevingen zoals bossen en struiken en dergelijke te vermijden. Het is soms niet altijd mogelijk om bossen te vermijden. Dat is geen probleem. Je moet er in dat geval gewoon voor zorgen dat je alert bent op teken. Zorg ervoor dat je niet direct onder takken en dergelijke doorloopt. Vaak schud je te teek dan los en daardoor komen ze op je huid terecht. Tot slot kun je zoals gezegd een capuchon of hoed dragen en na het verlaten van het bos kun je jezelf altijd controleren op teken. Je kunt Lyme dus behandelen, maar het is beter om de ziekte te voorkomen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn